İçeriğe geç

Küçük Prens Almanya Yolcusu

bitiyatro-kucukprens-1230016_499901113429047_2040489361_n

Roberto Ciulli’nin yorumu ile Almanya’nın Mülheim şehrinde gerçekleşecek Küçük Prens Hafta Sonu’nda İspanya’dan Teatro de la Abadia, Almanya’dan Theater An Der Ruhr ve Türkiye’den Bitiyatro Küçük Prens’i sahneleyecek.

Laçin Ceylan ve Nihat İleri tarafından kurulan Bitiyatro, 2013 yılından bu yana sahneledikleri ve büyük beğeni toplayan oyunları “Küçük Prens” ile Almanya’nın Mülheim şehrinde Theater An Der Ruhr tarafından düzenlenen Küçük Prens hafta sonunda tiyatro severler ile buluşacak.

12 yıl once Roberto Ciulli ve Maria Neumann’nın, Saint-Exupéry’nin dünyaca ünlü romanından esinlenerek ortaya çıkardığı Küçük Prens yorumu, yıllardır Almanya, Meksika, İran, Irak, İspanya ve Türkiye’de büyük bir başarı ile sahneleniyor.  2013 yılında Roberto Ciulli’nin Bitiyatro’ya teklifi üzerine Laçin Ceylan ve Nihat İleri’nin başarılı performansları ile Türkiye’de de sahneye konan Küçük Prens, yurtiçi başarısını yurtdışına taşıyor.

Roberto Ciulli, Küçük Prens Hafta Sonu’nun ortaya çıkma hikâyesini şöyle anlatıyor: “Bu edebiyat klasiği, uzun yıllardır aramızda dostluk bağı olan iki tiyatro adamıyla beni geçen yıl yeniden bir araya getirdi. Maria Neumann’la ortaklaşa sahneye koyduğum tiyatro versiyonundan sonra, José Luis Gómez ve Nihat İleri’nin şahsında iki muhteşem küçük prens buldum. Böylece pilot ve yazar Saint-Exupéry yeni bir uçuş rotası tutturmuş oldu: Mülheim – Madrid – İstanbul.”

Theater An Der Ruhr, Küçük Prens Hafta Sonu’nda 31 Ocak Bitiyatro (Türkiye), 1 Şubat Teatro de la Abadia (İspanya) ve 2 Şubat Theater An Der Ruhr (Almanya) ile bu önemli tiyatro buluşmasında üç farklı Küçük Prens’i davet ediyor.

Ayrıca düzenlenecek bir söyleşi ile Türkiye, İspanya ve Almanya’dan katılan oyuncular sahnede bir araya gelerek seyirciler ile keyifli bir Küçük Prens söyleşisi gerçekleştirecekler.

Theater an der Ruhr : http://www.theater-an-der-ruhr.de/

Kategori:Küçük Prens