İçeriğe geç

Nilay Erdönmez

image
Nilay Erdönmez, 12 Mayıs 1986 doğumlu sinema tiyatro oyuncusu ve yönetmen.
2003-2007 Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Anasanat Dalı, Lisans2009-2011 Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Anasanat Dalı, Yüksek Lisans mezunudur.
2012 yapımı Gözetleme Kulesi filmindeki Seher rolüyle Adana Altın Koza Film Festivali’nde en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandı. Çeşitli tiyatro topluluklarında oyunculuk ve yönetmenlik yapmıştır. Güzel Günler, Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam dizisinde Gonca Nigar rolü ve en son Sevdaluk dizisi Emine roluyle televizyonda da başarısını sürdürmüştür.
Ödüller
2012 Adana Altın Koza Film Festivali, “En İyi Kadın Oyuncu” Ödülü, Gözetleme Kulesi
2013 Brasilia Uluslararası Film Festivali, “En İyi Kadın Oyuncu” Ödülü, Gözetleme Kulesi
2013 8. Uluslararası Dadaş Film Festivali, “En İyi Kadın Oyuncu” Ödülü, Gözetleme Kulesi
2013 RxSM Film Expo, “En İyi Kadın Oyuncu” Ödülü, Gözetleme Kulesi
2013 18. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri, “Jüri Özel” Ödülü, Gözetleme Kulesi
2013 18. Nürnberg, Türkiye-Almanya Film Festivali, “En İyi Kadın Oyuncu” Ödülü, Gözetleme Kulesi
Filmografi
Sevdaluk (2014) – Emine-Nihan
Gözetleme Kulesi (2012) – Seher
Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam (2012) – Gonca Nigar
Yılanlar ve Güvercinler (2011)- Eda
Güzel Günler (2007)Tiyatro
Zenciler : Jean Genet – Dip Sahne – 2011-2012 – Yönetmen-Oyuncu
Pyramus ile Thisbe’nin İçli, Hazin ve Komik Aşkı ve Haince Ölümleri : William Shakespeare – Semiha Berksoy Opera Vakfı – 2011 – Yönetmen
Son Bir Kez , Har : Murat Uyurkulak – Tiyatro Oyunevi – 2010-2011 – Yönetmen
Fareler ve İnsanlar : John Steinbeck – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 2009 – Oyuncu
Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım : Haldun Taner – Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu – 2006-2008 – OyuncuSahne ve Diksiyon Eğitmenliği
2010-2013 Semiha Berksoy Opera Vakfı
2009-2010 Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği, BÜMED
2008-2009 Doğuş Üniversitesi Tiyatro Kulübü
2008-2009 Kabataş Erkek Lisesi Tiyatro Kulübü

 

Tarih:Uncategorized
Bitiyatro Bisahne 2017