İçeriğe geç

Bisahne’de Kış Konserleri Başlıyor!

Devlet Opera ve Balesi ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası üyelerinin bir araya gelmesiyle oluşan Quartet Mapa, 25 Aralık’ta Bisahne’de müzikseverlerle buluşuyor.

quartet3

2008 yılında İSİS QUARTET adıyla kurulan topluluk,bu isimle 2008-2010 yılları arasında yurtiçi ve yurtdışında çeşitli konserler vermiştir.2016 yılı itibariyle QUARTET MAPA ismini alan topluluk Devlet Opera ve Balesi ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası üyelerinin bir araya gelmesiyle oluşmuştur.

Quartet’in repertuvarında her dönem klasik müzik bestecisinin eserleri  olmasına karşın ,öncelikli amacı klasik müziğin ülke çapında yaygınlaşmasına aracı olmak , çağdaş dünya ve Türk eserlerinin ülkemizde seslendirilmesine katkıda bulunmak ,çok sesli müzik ile zengin Türk ezgilerinin bir arada kullanıldığı yenilikçi bir müzik anlayışıyla düzenlenmiş eserlerle yerelden evrensele ulaşmaktır.2016 yılı itibariyle repertuvarını bu amaç çerçevesinde oluşturan  topluluk, Solist keman sanatçısı olarak topluluğa katılan  Hüseyin Ulutaş’ın düzenlemelerinin de yer aldığı N.Paganini’den A.E.Çiçek’e uzanan zengin bir repertuvarla seyircisiyle  buluşacaktır.

QUARTET MAPA

SOLİST : HÜSEYİN ULUTAŞ (KEMAN)

1.KEMAN :YEŞİM GÜNER

2.KEMAN: ŞENZELİTA AYKANAT

VİYOLA:MELDA SAK

VİYOLONSEL: ZEYNEP ULUTAŞ

quartet2

HÜSEYİN ULUTAŞ

Hüseyin Ulutaş, keman çalışmalarına H.Ü.Ankara Devlet Konservatuvarında Prof. Engin Eralp ile başladı. Mezun olduğu yıl Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’na girdi. Daha sonra Prof. Eralp ile Yüksek Lisans yaptı.

Bugüne kadar Birçok resital, oda müziği solo konserler ve kendi bestelerini de içeren düet resitalleri verdi. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde Paganini’nin 1. keman konçertosunu seslendirmiş ve olumlu kritikler almıştır.

2006 yılında İtalya ‘nın Cenova şehrinde düzenlenen Uluslararası Paganini Keman yarışmasına girmeye hak kazanan ilk türk kemancıdır.2007 yılında Moskova ‘daki Paganini yarışmasına davet edilmiştir.Aynı yıl İtalya’da Brescia şehrindeki uluslararası keman yarışmasına katılmıştır.Yine 2007 de Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile Paganini ‘nin 2. keman konçertosunu büyük bir başarı ile icra etmiştir.

Kendisi ayrıca Abstract Imprestyonist Contemprory Music çalışmaları ve kayıtları yapmaktadır. Sanatçı halen Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası üyesidir.

 

quartet1

 

ŞENZELİTA AYKANAT

1990 yılında  H.Ü. Devlet Konservatuvarı Keman Bölümü Konstatin Menyhert’in sınıfından mezun oldu, aynı yıl Devlet Opera ve Balesinde çalışmaya başladı . Aynı yıl kurulan Ancyra

Oda Orkestrasıyla yurt içinde ve yurt dışında çeşitli konserler verdi .Halen Devlet Opera ve Balesi Orkestrasında 1. Keman üyesi olarak çalışmaktadır .

MELDA SAK

1976 öğrenim yılında Ankara Devlet Konservatuvarı viyola bölümüne girdi Betil Başeğmezler  ile çalıştı.1984-1986 yılları arasında Almanya’da eğitimine devam etti ,bu yıllarda pedagoji eğitimi de aldı.1987 yılından bugüne Devlet Opera ve Balesi orkestrasının bir üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir.Çalışma yılları boyunca oda orkestrası ,quartet çalışmalarıyla yurt içi ve yurt dışında çeşitli konserlere katılmıştır.

ZEYNEP ALNIAÇIK ULUTAŞ

1979 yılında H.Ü. Devlet Konservatuvarında Prof. Engin Sansa ile viyolonsel çalışmalarına başladı.1988 yılında İtalya’da Andre Navarra’nın yaz kursuna katıldı.1989 yılında Konservatuvar Orkestrası eşliğinde Elgar’ın viyolonsel konçertosunu çaldı.Aynı yıl H.Ü. Devlet Konservatuvarından mezun olarak Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasına girdi.1991 yılında İtalya’da Rocco Filippini’nin yaz kursuna katıldı.1992 yılında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile ,1996 ve 2006’da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile konserler verdi. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne sanatları Fakültesinde Eldar İskenderov’la masterını tamamladı , BASO ‘ nun solo çellisti Hayrettin Hoca ile de 2 yıl çalışan sanatçı bugüne kadar bir çok resital,oda müziği ve radyo televizyon kayıtları yapmıştır.

Halen Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası üyesidir.

YEŞİM GÜNER

1990 yılında H.Ü. Devlet Konservatuvarı Keman Bölümü Oktay Dalaysel’in sınıfından  mezun oldu ,aynı yıl Devlet Opera ve Balesi Orkestrasında 1. Keman üyesi olarak çalışmaya başladı .1990-2000 yılları arasında  Ancyra Oda Orkestrasıyla  yurt içinde ve yurt dışında çeşitli konserlere katıldı.1991 yılında İtalya- Riva del Garda’da Faranco Gulli’ nin yaz kurusuna katıldı. 1993-94 yılında İtalya -Milano‘da çalışmalarına devam etti Cusana Felice ile keman tekniği ve repertuvarı üzerine çalıştı ve çeşitli İtalyan Oda Orkestralarıyla konserlere katıldı. 2003-05 yılları arasında Orkestra@Modern ile çeşitli konserler verdi.2008 yılında kurduğu ISIS Quartet ile çeşitli yurtiçi ve yurtdışı konserler verdi . Halen Devlet Opera ve Balesi Orkestrasında 1. Keman üyesi olarak çalışmaya devam etmektedir.

PROGRAM

Greensleeves and Whistle Hora Fantasie
A.E.Çiçek : Haydar
N.Paganini : Caprice No:24
                       ARA
A.Bazzini : Le Ronde des Lutins ( Cücelerin Dansı )
N.Paganini : Le Streghe ( Cadıların Dansı )
Düzenlemeler: Hüseyin Ulutaş

 

Program süresi 60 dak.

25 Aralık 2016 Pazar @20:30

Biletler Biletix ve Bisahne gişesinde.

Bilet fiyatları: Tam 40 tl.  İnd. 25 tl.

Bilet Al

Kategori:DUYURULARGündemHaberProgram