İçeriğe geç

”Hiç Mi Bir Şeyim Yok” Oda tv haberi

Bitiyatro, 18 Ocak’tan itibaren ünlü İngiliz yazar Edward Bond’un, “Hiç mi bir şeyim yok” oyunuyla  seyircileriyle buluşuyor. 

Daha önce, oyun yazarı, yönetmen, şair ve kuramcı Bond’un “Kırmızı Siyah ve Cahil” oyununu sahneleyen Bitiyatro’nun, “Hiç mi birşeyim yok” oyunu sarsıcı bir temaya sahip.

 

İnsani olan tüm yanların yasak edilmesi üzerine, “henüz olmayan bir yer”de geçen oyun, bir çiftin yasaklarla kısıtlı bir alanda kendilerine yabancılaşması üzerine kurulu. 

 

Nasıl mı? Evli bir çiftin, totaliter rejimin koşulları ve disipliniyle bezenmiş olan hayatları hiç beklemedikleri bir anda ters yüz olur. Yaşadıkları mekanda, sandalyelere ve masaya bile hakim olmak imkansız hale gelmiştir… Bundan sonrasını ise Bitiyatro sahnesinde izlemeniz gerekiyor.

Yönetmenliğini Laçin Ceylan’ın yaptığı, “Hiç mi Birşeyim Yok”ta, tiyatro sanatçıları Fatih Dokgöz, Evren Kardeş ve Adıhan Şentürk rol alıyor. 

 

Oyunla ilgili dikkat çekici bir detayı da şu: “Hiç mi birşeyim yok”un dekor ve kostümleri, ünlü tasarımcı Nilüfer Karaca tarafından yaratıldı. 

 

Senem Cevher’in çevirdiği oyunda, ışık tasarımı Aslı Atasoy’a ait. Yönetmen yardımcısı ise Ozan Güney Yaman. Oyun takvimiyle ilgili bilgilerse www.bitiyatro.com adresinden öğrenilebilir. Biletler Bitiyatro ve Biletix’ten temin edilebilir. 

Kategori:Haber