İçeriğe geç

Bitiyatro Şubat Ayı Programı

Laçin Ceylan ve Nihat İleri yönetiminde çalışmalarına devam eden Bitiyatro Şubat ayında yeni ve eski oyunlarıyla seyircisiyle buluşmaya devam ediyor.

Bitiyatro’nun ilk olarak Aralık ayında gösterimlerine başladığı yeni oyunu ‘’Hiç Mi Bir Şeyim Yok’’ 15 Şubat Perşembe, 17 Şubat Cumartesi ve 28 Şubat Çarşamba günleri izleyenleriyle buluşacak.

 

Edward Bond’un yazdığı, Laçin Ceylan’ın yönettiği distopya türündeki oyunda Fatih Dokgöz, Evren Kardeş ve Adıhan Şentürk rol alıyor. İnsani olan tüm yanların yasak edilmesi üzerine, “henüz olmayan bir yer”de geçen oyun, bir çiftin yasaklarla kısıtlı bir alanda kendilerine yabancılaşması üzerine kurulu.

Bitiyatro’nun ilk oyunu ve sahnelerde 10.yılını kutlayan ‘’Etna – Bedendeki Kuyular’’ ise 22 Şubat Perşembe akşamı seyirci karşısında olacak.

Christine Sohn’un yazıp yönettiği oyunda Laçin Ceylan ve Nihat İleri rol alıyor. Seyirci kalan, kalbinin en derin noktalarına kadar zalimdir! Doğa bile haksızlıklar, kanlı cinayetler karşısında seyircidir. Sophie, bu tanıklıklarının öcünü alma arzusu içinde kıvranır, fail olmaya hazırdır. Kendisine biçilen ve dayatılan kurban rolünü reddeder.

Murat Taşkent’in yazıp yönettiği, Defne Şener Günay ve Turan Günay’ın oynadığı müzikli ciddi komedi ‘’Muallak’’ ise 23 Şubat Cuma ve 24 Şubat Cumartesi akşamları seyirci karşısında olacak.

2017 Şubat ayından itibaren sahnelenmeye başlayan oyun  kadın-erkek ilişkisi üzerinden toplumdaki evlilik olgusuna sistemli eleştiri getiren olaylar bütünü, günümüz insanlarının özel dünyalarında yaşadığı ayrıntılara dikkat çekiyor.

Sevilen tiyatro gruplarından ‘’Kabile Sahne’’ de 21 Şubat Çarşamba saat 21.00’da Bisahne’de seyircisiyle buluşacak.

Barış Yücedağ’ın yazıp yönettiği oyun iki garsonun çalıştığı caz barı “Bay Jerry’nin Yeri”nde işlenen bir cinayeti ve sonrasında olanları sahneye taşıyor. “Bay Jerry’nin Yeri’nde her şey eksiksizdir. Orda her şey olur, olur ve unutulur. Yaşananlar kaybolur ama bir anda tüm talihsizlikler biraraya gelir. Bay Jerry’nin Yeri’nin belki de son çalışanları:  Mr. 5 ve Mr. 13, her şeyi tamamlamak için ve hatta Bay Jerry için felaketten sonra bir arada… Mahir Akgündoğdu ve Talha Kaya’nın rol aldığı oyunun müzikleri Kabile Trio tarafından yapılıyor. Orkestrada Arda ÖzkanO. Güney Kumaş, Yasin Soyöz yer alıyor. Dekor, kostüm, ışık ve sahne tasarımı Sevecen Başoğlu ile Serhan Demirkan’a ait.

 

Oyun takvimiyle ilgili bilgilerse www.bitiyatro.com adresinden öğrenilebilir. Biletler Bitiyatro gişesi ve Biletix’ten temin edilebilir.

 

Bitiyatro: Tomtom Mahallesi, Camcı Fevzi Sokak: 34/A  Beyoğlu

İletişim: 0212 2440247 – 05322624929

 

Kategori:Uncategorized